Zoeken

Nador: miljoenen liters gezuiverd water in meer gedumpt

26 juni 2024 - 13:50 - Marokko

©

De stad Nador beschikt over een van de grootste rioolwaterzuiveringsinstallaties in het zuidelijke Middellandse Zeegebied, die in 2010 door Koning Mohammed VI werd ingehuldigd. Deze installatie loost dagelijks echter enorme hoeveelheden gezuiverd water in het Marchica-meer, zonder het te gebruiken voor bijvoorbeeld de bewatering van groene ruimtes of golfbanen die het drinkwater in Nador uitputten.

Volgens lokale gegevens wordt er elke dag ongeveer 30.000 kubieke meter gezuiverd water geloosd in het Marchica-meer. Dit komt neer op circa 10 miljoen kubieke meter per jaar dat verspild wordt in plaats van hergebruikt te worden voor landbouwirrigatie of het besproeien van plantsoenen. Ondertussen worden de door het Agentschap van Marchica aangelegde groene ruimtes (de esplanade, de golfbaan, etc.) bewaterd met drinkwater, terwijl de golfbanen alleen al bijna een miljoen kubieke meter drinkwater per jaar verbruiken.

Lees ook: Moulay Hassan vervangt vader bij lancering gigantisch waterproject (video)

De ontziltingsinstallatie in Nador werd gerealiseerd in het kader van de strijd tegen de vervuiling van het Marchica-meer. Deze installatie is de grootste aan de zuidkust van de Middellandse Zee en heeft 437 miljoen dirham gekost.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team