Zoeken

Nador start onderzoek naar hardhandig optreden Spaanse kustwacht (video)

29 augustus 2024 - 13:00 - Marokko

©

Het Openbaar Ministerie in Nador is een onderzoek gestart naar een incident waarbij de Spaanse kustwacht een boot met migranten heeft geramd tijdens een achtervolging voor de kust van Melilla.

Een video van het incident, die viraal ging op sociale media, toont hoe een klein plezierbootje met vier migranten, waaronder een jong meisje, op weg naar Melilla wordt achtervolgd door een Spaanse patrouilleboot. De Spaanse kustwacht, in een grote rubberboot, ramde uiteindelijk het plezierbootje om het te stoppen, waardoor het omsloeg en de inzittenden in het water belandden.

Lees ook: Spaanse Guardia Civil ramt Marokkaans plezierbootje (video)

Het incident heeft veel aandacht getrokken op sociale media. De autoriteiten in Nador zijn een gerechtelijk onderzoek gestart onder toezicht van het Openbaar Ministerie om de omstandigheden van dit incident te onderzoeken.

Het incident vond plaats op zondag 25 augustus. Vier mensen voeren in een plezierbootje richting de kust van Melilla zonder gehoor te geven aan de waarschuwingen van patrouilles van de Marokkaanse gendarmerie, die hen achtervolgden tot aan de bezette enclave. Toen ze de kust van Melilla naderden, probeerden de Spaanse kustwachters in de grote rubberboot het bootje te stoppen. Na verschillende waarschuwingen met geluids- en visuele signalen, voerden de Spaanse agenten een gevaarlijke manoeuvre uit door de achterkant van het bootje te rammen, waardoor de vier mensen in zee vielen.

Lees ook: 300 mensen proberen van Marokko naar Sebta te zwemmen

De Marokkaanse gendarmerie greep in om de vier opvarenden te redden. Ze werden naar het hoofdkwartier van de gendarmerie in de haven van Beni Ansar (Nador) gebracht. Een van de migranten, die het bewustzijn had verloren, werd overgebracht naar het regionaal ziekenhuis van Nador voor behandeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team