Zoeken

Spaanse Guardia Civil ramt Marokkaans plezierbootje (video)

28 augustus 2024 - 22:00 - Marokko

©

In Nador hebben getuigen een risicovolle manoeuvre vastgelegd van de Spaanse Guardia Civil. Aan boord van een snelle motorboot probeerden ze een Marokkaans pleziervaartuig te onderscheppen dat op weg was naar de kust van Melilla.

Hespress vernam van lokale bronnen dat het incident afgelopen weekend plaatsvond tijdens een "poging tot illegale migratie". Vier mensen, onder wie een jong meisje, waren aan boord van het pleziervaartuig gegaan en negeerden de instructies van een patrouille van de Koninklijke gendarmerie.

Lees ook: Aanvaring veerboot en speedboot bij Tanger Med

Toen het vaartuig de kust van Melilla naderde liep de spanning hoog op. De Spaanse Guardia Civil greep met een snelle motorboot in om de migranten de pas af te snijden. Na een reeks waarschuwingen die onbeantwoord bleven, kozen de Spaanse agenten voor een gevaarlijke manoeuvre: ze ramden het Marokkaanse vaartuig van achteren. Door de botsing kapseisde de boot en werden de vier opvarenden in de zee geworpen.

De Koninklijke gendarmerie schoot de schipbreukelingen te hulp en bracht hen naar de haven van Beni Ansar. Een van hen was bewusteloos en moest met spoed naar het provinciaal ziekenhuis van Nador worden gebracht. Na de nodige zorg mocht deze persoon het ziekenhuis weer verlaten.

Lees ook: Familieuitje eindigt in drama: zes doden bij bootongeluk in Al Hoceima

De autoriteiten zijn een gerechtelijk onderzoek gestart onder toezicht van het Openbaar Ministerie om de volledige toedracht van dit incident te achterhalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team