Zoeken

Nador, paradijs voor strandliefhebbers

1 augustus 2024 - 18:50 - Marokko

©

Voor fans van zonnige bestemmingen en prachtige stranden is Nador een uitstekende keuze. Met een ruime selectie aan stranden zoals Charrana, Tibouda, Cap de l’eau, Cala Blanca en Arekmane, is er voor ieder wat wils in de sfeervolle stad in Noord-Marokko.

Een absolute aanrader is Cap des Trois Fourches, een bergachtig schiereiland op 25 kilometer ten noorden van de stad. Dit gebied van 8000 hectare strekt zich uit over 20 kilometer langs de kust en herbergt talloze idyllische baaitjes en stranden met kristalhelder water en adembenemende landschappen.

Lees ook: Nador’s Atalayoun: Een nieuwe parel aan de Marokkaanse kust

Een van deze stranden is Charrana. Deze afgelegen baai is nog relatief onbekend en daarom rustig. Met zijn fijne zand en turquoise water is het een perfecte plek om te zwemmen, vooral voor gezinnen met kinderen, omdat het water niet dieper is dan een meter. Charrana is bereikbaar met de auto via een schilderachtige route.

Op slechts 17 kilometer van Charrana ligt het eveneens prachtige Tibouda. Dit ongerepte strand met wit zand en helder water is te voet bereikbaar vanuit het pittoreske dorpje Tibouda, dat tegen een klif is gebouwd en een authentieke sfeer uitademt.

Aan de zuidoostkant van Cap des Trois Fourches ligt Cala Blanca, een ander betoverend strand met wit zand en turquoise water. Cala Blanca is bovendien een van de mooiste duiklocaties in Noord-Marokko.

Ook Arekmane is een bezoek waard. Dit strand ligt vlakbij een schelpenstrand met een charmant landschap en op vijf minuten lopen van het dorp Kariat Arekmane. In dit unieke dorp vind je restaurants waar je verse vis kunt eten, gevangen door de lokale vissers. Elke woensdag is er een souk in Arekmane, waar je de traditionele Marokkaanse sfeer kunt proeven.

Lees ook: Blauwe Vlag stranden in Marokko: de volledige lijst

Andere mooie stranden in de omgeving zijn Cap de l’eau, een rustig strand met helder water en een populair visrestaurant, en Boquerones (ook bekend als Bocana Beach), gelegen op een landtong tussen de lagune van Nador en de Middellandse Zee. Dit strand is geliefd bij gezinnen vanwege het zachte zand en de natuurlijke rotsformaties.

Playa de Los Carabos is een van de drukste stranden van Nador, met fijn goudkleurig zand en turquoise water. Door de ligging ten opzichte van Melilla trekt het in het hoogseizoen veel bezoekers. Er zijn ook cafés en restaurants te vinden.

Padis is een ander strand met een uniek karakter, gelegen tegen een klif met pittoreske huisjes. Het is een geweldige plek om foto’s te maken of te zwemmen in het verfrissende water. Houd er wel rekening mee dat dit een kiezelstrand is.

Aan de andere kant van Nador ligt El Kallat, een langgerekt strand met fijn zand. Hier kun je diverse watersporten beoefenen en zijn er enkele restaurants.

Lees ook: Al Hoceima lokt toeristen met paradijselijke stranden

Tot slot is er Marchica, de grootste zoutwaterlagune van Marokko, met beschermde wetlands bij Oued Moulouya en Kariat Arekman. Hier vind je een grote verscheidenheid aan dieren, van flamingo’s tot zeevogels, en zijn er verschillende plekken om te ontspannen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team