Zoeken

Namaakcosmetica, tikkende tijdbom voor Marokkaanse vrouwen

26 augustus 2024 - 18:50 - Marokko

©

Marokkaanse vrouwen worden gewaarschuwd voor de gevaren van namaakcosmetica. De populariteit van sociale media heeft geleid tot een groeiende obsessie met schoonheid en de druk om aan bepaalde normen te voldoen. Veel vrouwen kiezen voor goedkope namaakproducten om deze trend te volgen, maar dit kan ernstige gevolgen hebben voor hun huid.

Zelfs originele cosmetica kunnen huidirritatie veroorzaken, laat staan namaakproducten die niet aan internationale normen voldoen. Deze producten kunnen schadelijke stoffen in hoge concentraties bevatten om een beter, maar bedrieglijk, effect te bereiken, aldus dermatoloog en schoonheidsspecialist Nadia Radouane. Namaakcosmetica kan leiden tot een scala aan huidproblemen, van vergrote poriën en puistjes tot irritaties, allergieën, infecties en verergering van acne.

Lees ook: Schoonheidssalon bezoeken risicovol voor vrouwen in Agadir (video)

Een simpele jeuk kan uitmonden in puistjes, ontstekingen en zelfs infecties, waarschuwt Radouane. Ook eczeem, verkleuring van de huid en pigmentvlekken behoren tot de mogelijke gevolgen. Erger nog, namaakcosmetica kan het vermogen van de huid om zichzelf te herstellen verminderen. Schadelijke stoffen hopen zich op in de cellen en belemmeren de vernieuwing ervan, wat leidt tot vergrote poriën, vroegtijdige veroudering, een fragiele huid, verlies van natuurlijke glans en een slappe huid.

Lees ook: Illegale praktijken in schoonheidssalons bedreiging voor Marokkanen

De lijst van negatieve effecten is lang, benadrukt Radouane. Ze roept op tot meer bewustwording in de Marokkaanse samenleving over de gevaren van namaakcosmetica. Koop geen producten van ongeautoriseerde verkopers of gebruik geen producten die over de datum zijn. Vermijd dagelijks gebruik van cosmetica, slaap er niet mee op je huid en kies producten die geschikt zijn voor jouw huidtype.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team