Zoeken

Nepagenten stelen miljoenenlading cocaïne van Ridouan Taghi

12 september 2024 - 14:40 - Wereld

©

Een bende die zich voordoet als politieagenten heeft in het Belgische Kemzeke een enorme hoeveelheid cocaïne gestolen van een criminele organisatie. De drugs, zo’n 1400 kilogram, zouden eigendom zijn geweest van de groep rond Ridouan Taghi. Deze brutale roof heeft geleid tot grote onrust in het criminele circuit, met een dreigende drugsoorlog als gevolg.

De diefstal vond plaats eind augustus, toen een vrachtwagen met de cocaïne op weg was naar een loods in het Waasland. De chauffeur werd klemgereden door een auto met zwaailichten, waarna de nepagenten de drugs buitmaakten. Het Antwerpse parket startte een onderzoek en kwam al snel uit bij Abdelhakim E.M., alias Zotte Hakim, in Borgerhout. In zijn woning werden politie-uniformen en wapens gevonden.

Lees ook: Vrouw en kinderen van raadslid Tanger betrapt op cocaïnehandel

De eigenaren van de gestolen cocaïne zijn woedend en proberen uit te vinden wie informatie over het transport heeft gelekt. De spanningen lopen hoog op, met een bomaanslag op de woning van Zotte Hakim als meest recente incident. Ook in Nederland zouden er al meerdere gewelddadige incidenten zijn geweest die verband houden met de drugsroof.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team