Zoeken

NEXUS-project moet landbouw in Noord-Marokko revolutioneren

9 juni 2024 - 06:00 - Economie

©

De regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima zet in op een ambitieus project om de landbouwsector een boost te geven. Tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor van de regionale raad werd de "NEXUS"-overeenkomst voorgesteld, die gericht is op het versterken van de connecties tussen water, energie en voedselzekerheid.

Het NEXUS-project, dat gebaseerd is op de principes van duurzame ontwikkeling, beoogt een model te creëren dat de moderne landbouwuitdagingen aankan. De focus ligt op het optimaliseren van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en het maximaliseren van de efficiëntie in de landbouwpraktijken.

Lees ook: Hoe Marokko een landbouwgigant is geworden dankzij Spanje

Met een budget van 1,2 miljard dirham wil de regionale raad concrete projecten realiseren die passen binnen de strategie "Generation Green 2030". Deze strategie heeft tot doel de voedselzekerheid te versterken en de sociaaleconomische ontwikkeling van de regio te bevorderen. Door water, energie en voedselzekerheid met elkaar te verbinden, streeft men naar een duurzame toekomst voor de landbouw in de regio.

Lees ook: Grote financiële impuls voor landbouw in regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima

Naast de financiële steun van de regionale raad, zal het succes van het NEXUS-project afhangen van de samenwerking tussen alle betrokkenen. Een comité van follow-up zal worden opgericht om participatieve actieplannen op te stellen, de voortgang te monitoren en obstakels aan te pakken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team