Zoeken

Wali’s in Marokko eisen nieuwe gouverneurs voor WK-steden

26 juli 2024 - 13:50 - Marokko

©

Verschillende regionale bestuurders (wali’s) in Marokko zijn ontevreden over de prestaties van de gouverneurs in hun gebied. Ze hebben hun zorgen geuit bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De wali’s, die onlangs zijn benoemd, willen het liefst samenwerken met gouverneurs die hun sporen hebben verdiend binnen het ministerie, met name afgestudeerden van het Koninklijk Instituut voor Territoriaal Bestuur (IRAT) in Kenitra. Dit suggereert dat bij de volgende benoemingsronde, rond de viering van de Troonfeest, vooral IRAT-alumni aan de beurt zullen zijn, schrijft Assabah.

Lees ook: WK 2030: nieuwe uitdaging voor Marokkaanse bedrijven

Vooral in de regio’s en steden die wedstrijden van het WK 2030 zullen organiseren, zijn de wali’s niet tevreden over het werk van de huidige gouverneurs. Ze geven de voorkeur aan nieuwe, ervaren profielen met een sterke staat van dienst in het veldwerk.

Lees ook: Marokko onthult gigantisch Hassan II-stadion voor WK 2030 (video)

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zou daarom voorbereidingen treffen voor een grote herschikking van het ambtenarenapparaat. Afgestudeerden van het Koninklijk Instituut voor Territoriaal Bestuur zouden op verantwoordelijke posities worden benoemd in de districten die betrokken zijn bij de ontwikkeling en infrastructuurprojecten voor het WK.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team