Zoeken

Tanger zet alles op alles voor WK 2030

14 juli 2024 - 14:00 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, heeft een vergadering voorgezeten in Tanger om de voortgang van de voorbereidingen voor het WK voetbal 2030 te bespreken. Aanwezig waren onder meer Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, en lokale autoriteiten.

Tijdens de bijeenkomst werd de nadruk gelegd op lopende projecten om de stad aan de FIFA-normen te laten voldoen. Er werd gesproken over de uitbreiding van het stadion en de luchthaven, de verbetering van de havens en het wegennetwerk, en de renovatie van parkeerplaatsen rond het stadion. Ook de capaciteit van hotels wordt uitgebreid en er wordt gewerkt aan het opleiden van voldoende personeel.

Lees ook: Tanger bij duurste steden van Afrika

Laftit benadrukte het belang van Tanger als verbindingspunt met Spanje en Portugal, de mede-organisatoren van het WK. Hij riep op tot het tijdig afronden van alle lopende projecten om een succesvolle organisatie te garanderen.

Lees ook: 1,3 miljard dirham voor Tanger-Tetouan-Al Hoceima

Lekjaa benadrukte dat de vergadering deel uitmaakt van een reeks bijeenkomsten om de voorbereidingen in alle speelsteden te evalueren. Hij prees de ontwikkeling die Tanger de afgelopen 25 jaar heeft doorgemaakt en riep alle betrokkenen op zich in te zetten voor een uitzonderlijke organisatie van het WK.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team