Zoeken

Grootse voorbereidingen in Agadir voor WK 2030

23 juli 2024 - 23:50 - Sport

©

In Agadir is maandag een bijeenkomst gehouden om de voortgang van de voorbereidingen voor het WK voetbal 2030 te bespreken. Marokko organiseert dit toernooi samen met Spanje en Portugal.

Tijdens de bijeenkomst, onder leiding van Saïd Amzazi, gouverneur van de regio Souss-Massa, werd de status van lopende projecten in de regio gepresenteerd. Deze projecten omvatten onder meer de aanleg en verbetering van wegen, met name de toegangswegen tot de stad vanuit Drarga, Inezgane en Dcheira, evenals de uitbreiding van de snelweg naar het noorden richting Taghazout en naar het zuiden richting Lqliaa. Amzazi riep alle betrokkenen op om zich in te spannen om de doelen op tijd te bereiken.

Lees ook: Marokko: nieuws over HSL Marrakech-Agadir

Ook werd de voortgang van de renovatie van het gebied rond het Grote stadion van Agadir besproken, waaronder de aanleg van toegangswegen, het herstel van groenvoorzieningen en pleinen, en de herinrichting van de wijken Al Mohammadi, Al Qods en de berghellingen.

Lees ook: Agadir ruimt autowrakken op

Er staan nog meer vergaderingen gepland om de voortgang van de bouw van parkeerplaatsen en busstations rond het stadion te evalueren, evenals de aansluiting van het stadion op het wegennet van de stad, de trainingsvelden in en rond Agadir en de toeristische infrastructuur in het gebied van Taghazout. Dit alles met het oog op een succesvolle organisatie van het WK 2030.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team