Zoeken

Nieuwe islamitische graven in Almere

1 juni 2024 - 07:00 - Wereld

©

De islamitische begraafplaats Raza Ul Mawa in Almere is uitgebreid met een nieuw grafveld met ruimte voor 300 graven. De uitbreiding was nodig vanwege de toenemende vraag naar islamitische graven in de stad.

De begraafplaats was voorheen beschikbaar voor alle moslims in Almere en omgeving, maar het nieuwe grafveld is exclusief voor leden van de Al Raza moskee in de wijk Tussen de Vaarten.

Lees ook: Amersfoortse moslims zijn wachten op begraafplaats beu

De toename van de vraag naar islamitische graven werd met name in 2020 ervaren, toen Marokko een inreisverbod instelde vanwege de coronapandemie. Hierdoor konden veel Marokkanen niet in hun thuisland worden begraven.

Naast de uitbreiding van Raza Ul Mawa, heeft de gemeente Almere ook aanvragen ontvangen van andere moslimorganisaties om islamitische begraafplaatsen aan te leggen. Er is al een begraafplaats in aanbouw in Oosterwold en er liggen nog twee aanvragen van de Marokkaanse gemeenschap.

Lees ook: Haarlem verdeeld over islamitische begraafplaats

De gemeente is nog op zoek naar een locatie voor een nieuwe begraafplaats, die mogelijk een combinatie zal worden van een algemene begraafplaats en één of meer islamitische begraafplaatsen. De gemeenteraad wordt voor de zomer geïnformeerd over de verdere plannen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team