Zoeken

Noussair Mazraoui geniet van droomtransfer

23 september 2024 - 13:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Noussair Mazraoui straalt van trots nu hij deel uitmaakt van Manchester United. Hij beseft echter ook dat er een grote uitdaging voor hem ligt op Old Trafford.

"Ik heb altijd al in de Premier League willen spelen, maar bij Manchester United spelen was een droom die ik nooit voor mogelijk had gehouden", vertelt Mazraoui in een interview op de officiële website van de Engelse club. "Na mijn jeugd in Nederland en twee seizoenen bij Bayern München had ik niet verwacht hier terecht te komen, maar het is werkelijkheid geworden."

Lees ook: Details overeenkomst Noussair Mazraoui en Manchester United

De 26-jarige verdediger is zich bewust van de hoge verwachtingen. "Het is niet makkelijk om in een nieuw team te komen en meteen verantwoordelijkheid te nemen. Ik had maar twee keer met mijn nieuwe teamgenoten getraind voor de wedstrijd tegen Fulham. Natuurlijk kende ik ze van televisie, maar samenspelen is iets anders." Toch is hij trots op wat hij tot nu toe heeft laten zien en denkt hij dat trainer Erik ten Hag ook tevreden is.

Noussair Mazraoui heeft tot nu toe vijf wedstrijden voor Manchester United gespeeld en gaf een assist in de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. Hij belooft de fans meer. "Ze kunnen nog veel meer van mij verwachten, dit is nog maar het begin. Mijn prestaties zullen verbeteren zodra ik beter ben ingespeeld met het team."

De Marokkaanse international begon alle eerste vier Premier League-wedstrijden van Manchester United dit seizoen als rechtsback en liet volgens Manchester Evening News veelbelovende dingen zien, zowel verdedigend als aanvallend. "Ik begon als middenvelder en heb in het tweede elftal op bijna elke positie gespeeld", vertelt de oud-Ajacied. "Ik heb zelfs een keer linksbuiten gestaan en de volgende wedstrijd centraal achterin. Dat heeft me geholpen om me overal aan te passen. Ik voel me nu comfortabel op elke positie."

Lees ook: Noussair Mazraoui maakt indruk bij Manchester United

Mazraoui tekende op 13 augustus een contract voor vier jaar met een optie voor nog een jaar bij Manchester United. De transfersom bedroeg 15 miljoen euro. Zijn contract loopt tot 30 juni 2028 en zijn huidige marktwaarde wordt geschat op 30 miljoen euro, aldus Transfermarkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team