Zoeken

Olympisch voetbalteam VS onder vuur na vernederende nederlaag tegen Marokko

4 augustus 2024 - 08:00 - Sport

©

Het Amerikaanse Olympische voetbalteam wordt overspoeld met kritiek na hun pijnlijke 4-0 nederlaag tegen Marokko in de kwartfinales van het Olympisch voetbaltoernooi in Parijs.

De droom van de Amerikanen op Olympisch goud is voorbij, en de teleurstelling bij de fans is groot. Op sociale media regent het negatieve reacties over de prestaties van het team, dat slechts één overwinning behaalde tegen Bolivia en verloor van Marokko, Panama en Uruguay. "Een zielige vertoning van de USMNT", schrijft een fan op X, terwijl een ander stelt dat het Amerikaanse voetbal op alle niveaus "verwende rijkeluiskinderen" voortbrengt die "nooit hebben hoeven vechten voor iets".

Lees ook: Marokko naar halve finale Olympische Spelen na overwinning op VS

De kritiek beperkt zich niet tot de nederlaag tegen Marokko. De uitschakeling van de VS in de Copa America in juni wordt ook aangehaald als bewijs dat het Amerikaanse voetbal nog een lange weg te gaan heeft. Toch is er ook steun voor het team. De Major League Soccer (MLS) prijst de Olympische ploeg en spreekt bemoedigende woorden. Op X schrijft de MLS trots te zijn op de jongens en benadrukt dat ze de VS voor het eerst sinds 2008 weer naar de Olympische Spelen hebben gebracht en voor het eerst sinds 2000 de knock-outfase hebben bereikt.

Lees ook: Reactie Tarik Sektioui na historische overwinning Marokko (video)

Ondertussen gaat Marokko door naar de halve finale en speelt maandag in Marseille tegen Spanje. De Atlas Leeuwen hopen een medaille te behalen voor Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team