Zoeken

Onrust door hoog aantal voedselvergiftigingen in Marokko

10 september 2024 - 08:00 - Marokko

©

In Marokko neemt het aantal gevallen van voedselvergiftiging toe, wat leidt tot bezorgdheid bij consumentenorganisaties. Zij roepen op tot strengere controles in restaurants en fastfoodketens om de hygiëne- en voedselveiligheidsregels te waarborgen.

Ali Chtour, voorzitter van de Marokkaanse Vereniging voor Consumentenbescherming, wijt de toename van voedselvergiftigingen aan het gebrek aan hygiëne en het niet naleven van veiligheidsnormen in eetgelegenheden. Hij benadrukt de noodzaak van verscherpt toezicht, met name op straatverkopers in de buurt van scholen om de gezondheid van kinderen te beschermen.

Lees ook: Voedselvergiftiging in Tetouan: 20 kinderen naar ziekenhuis

De expert spoort consumenten ook aan om verantwoordelijk te consumeren en stelt dat "de gezondheid van burgers voorop staat en dat het onaanvaardbaar is om de verkoop van bedorven of ongeschikt voedsel te tolereren."

Lees ook: Massale voedselvergiftiging in Casablanca na fastfoodmaaltijd

Vorige week werden nog een dertigtal mensen in de regio Sbata in Casablanca ziek na het eten in een fastfoodrestaurant. De slachtoffers werden opgenomen in het regionaal ziekenhuis Ben M’Sick voor behandeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team