10 september 2024 - 08:00 - Marokko
In Marokko neemt het aantal gevallen van voedselvergiftiging toe, wat leidt tot bezorgdheid bij consumentenorganisaties. Zij roepen op tot strengere controles in restaurants en fastfoodketens om de hygiëne- en voedselveiligheidsregels te waarborgen.
Ali Chtour, voorzitter van de Marokkaanse Vereniging voor Consumentenbescherming, wijt de toename van voedselvergiftigingen aan het gebrek aan hygiëne en het niet naleven van veiligheidsnormen in eetgelegenheden. Hij benadrukt de noodzaak van verscherpt toezicht, met name op straatverkopers in de buurt van scholen om de gezondheid van kinderen te beschermen.
Lees ook: Voedselvergiftiging in Tetouan: 20 kinderen naar ziekenhuis
De expert spoort consumenten ook aan om verantwoordelijk te consumeren en stelt dat "de gezondheid van burgers voorop staat en dat het onaanvaardbaar is om de verkoop van bedorven of ongeschikt voedsel te tolereren."
Lees ook: Massale voedselvergiftiging in Casablanca na fastfoodmaaltijd
Vorige week werden nog een dertigtal mensen in de regio Sbata in Casablanca ziek na het eten in een fastfoodrestaurant. De slachtoffers werden opgenomen in het regionaal ziekenhuis Ben M’Sick voor behandeling.
Kind sterft na mishandeling door vader in Marokko
Oom doodgeschoten Firdaous veroordeeld voor cocaïnesmokkel in België
Datum vrijlating Dounia Batma uit gevangenis bekend
Marokko stuurt arts naar geblesseerde Brahim Diaz
CIA luidt alarm over Marokkaanse territoriale claimen
Noord Marokko: wie zijn de grootste werkgevers?
Kind sterft na mishandeling door vader in Marokko
CIA luidt alarm over Marokkaanse territoriale claimen
Noord Marokko: wie zijn de grootste werkgevers?
Ketchup, harissa...: Marokko stelt eisen aan sauzen
Baas Marokkaanse veiligheid op bezoek in Turkije
Drie doden en dertien vermisten na noodweer in Marokko
Marokkaanse stad is superster op Instagram
Stortregens Marokko: bruggen ingestort en bewoners geëvacueerd