Zoeken

Ontslag dreigt voor burgemeester Imzouren na onderzoek ministerie

28 juli 2024 - 12:10 - Marokko

©

De burgemeester van Imzouren in de provincie Al Hoceima, wordt beschuldigd van onregelmatigheden in het beheer van de gemeente, met name op het gebied van stedenbouw.

Enkele weken geleden werd de burgemeester, lid van de Istiqlal-partij, door de gouverneur van de provincie ondervraagd over de vermeende schendingen. Ook zijn locoburgemeester, verantwoordelijk voor stedenbouw, moest zich verantwoorden. De gouverneur heeft hen schriftelijk verzocht om binnen de wettelijke termijn een reactie te geven op alle vragen over de overtredingen.

Lees ook: Ex-burgemeester Nador veroordeeld voor corruptie

Indien de burgemeester en zijn locoburgemeester niet tijdig reageren, kan de gouverneur de rechter vragen om hen te ontslaan en te schorsen. De administratieve rechtbank van Fez zal zich dan buigen over het ontslagverzoek.

Lees ook: Marokko: "Geen genade voor corrupte burgemeesters"

De Algemene Inspectie van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft eerder al diverse onregelmatigheden geconstateerd in het gemeentebestuur van Imzouren. Op basis van een gedetailleerd rapport hierover heeft de gouverneur de burgemeester en zijn locoburgemeester om opheldering gevraagd, in afwachting van de officiële ontslagprocedure.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team