Zoeken

Ontsnapte Marokkaan krijgt zware straf voor drugshandel in Antwerpen

19 oktober 2024 - 16:20 - Wereld

©

Mohamed Johri, die in 2009 in Marokko werd gearresteerd en tot tien jaar cel werd veroordeeld na zijn ontsnapping uit de gevangenis van Brugge met een helikopter samen met Ashraf Sekkaki, is vrijdag door de rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot veertig maanden cel voor cocaïnehandel en een jaar cel voor wapenbezit.

De zaak dateert van maart 2021, toen Mohamed Johri 35 pakketten cocaïne leverde aan een zekere M.O. voor een bedrag van 958.750 euro. Zijn jongere broer, O.J., leverde de drugs.

Lees ook: Cocaïnehandel Antwerpen: Marokkaanse broers voor rechter

Onderzoekers onderschepten gecodeerde berichten op Sky ECC waaruit bleek dat O.J. een coördinerende rol speelde in de cocaïnehandel die hij in de haven van Antwerpen ophaalde, meldt La Libre. In dezelfde maand verkocht O.J. nog eens 30 pakketten voor 810.000 euro aan een niet-geïdentificeerd persoon. Johri was opnieuw verantwoordelijk voor het leveren van de drugs en het innen van het geld. Op 27 juni 2023 deed de politie een huiszoeking bij Mohamed Johri en vond een vuurwapen, een iPhone en een Rolex-horloge ter waarde van 7000 euro. Al deze voorwerpen werden in beslag genomen.

De rechtbank van Antwerpen veroordeelde Mohamed Johri tot veertig maanden cel voor zijn betrokkenheid bij de cocaïnehandel en een jaar cel voor illegaal wapenbezit. Zijn jongere broer, O.J., werd veroordeeld tot vijf jaar cel en de rechtbank beval zijn onmiddellijke arrestatie. M.O., die al eerder was veroordeeld voor soortgelijke feiten, kreeg een extra jaar celstraf. De rechtbank beval ook de inbeslagname van goederen ter waarde van 1,25 miljoen euro van O.J., 437.500 euro van M.O. en 50.000 euro van Johri.

Lees ook: Ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki opnieuw veroordeeld

Ter herinnering: Mohamed Johri. wist in 2009 te ontsnappen uit de gevangenis van Brugge met een helikopter samen met Ashraf Sekkaki, bijgenaamd "de ontsnappingskoning". Na zijn arrestatie in Marokko werd hij veroordeeld tot tien jaar cel. Ashraf Sekkaki zit nog steeds in de gevangenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team