Zoeken

Dit is het ontwikkelingsplan voor Casablanca

8 oktober 2024 - 08:00 - Marokko

©

De regio Casablanca-Settat gaat miljarden investeren in een reeks ambitieuze projecten. In oktober zal de regionale raad een reeks ontwikkelingsplannen goedkeuren die de hele regio ten goede moeten komen. De projecten variëren van infrastructuur tot economische en sociale verbeteringen.

Een van de belangrijkste projecten is de modernisering van het slachthuis en de weekmarkt in de gemeente El Aounate in de provincie Sidi Bennour. Dit moet de commerciële infrastructuur in de regio verbeteren en de lokale economie stimuleren. Duizenden inwoners die afhankelijk zijn van deze markt, zullen hiervan profiteren.

Lees ook: Casablanca verkoopt villa’s om WK-2030 te financieren

Een ander opvallend besluit is de annulering van de bouw van een congrescentrum op de internationale beurs van Casablanca. De regionale raad wil zich richten op haalbare projecten die passen bij de regionale ontwikkelingsvisie.

Casablanca krijgt een internationaal omroepcentrum. Dit moet de stad verder op de kaart zetten als regionaal en internationaal mediaplatform. Het centrum moet de audiovisuele sector een impuls geven en buitenlandse investeringen aantrekken.

Ook de industrie krijgt aandacht. De industriële zone van Ouled Hadda in de gemeente Sidi Hajjaj Oued Hassar wordt gemoderniseerd. Dit moet de zone aantrekkelijker maken voor investeerders, banen creëren en de economische groei stimuleren.

Lees ook: Verwaarloosd Marhaba hotel in Casablanca gesloopt

Verder worden wegen en infrastructuur aangepakt. Er komen verbeteringen aan de wegen naar het grote stadion van Casablanca, om files te verminderen en de bereikbaarheid te verbeteren. In de stad Casablanca wordt het Serghiniplein in het district Fida Mers Sultan heringericht.

Ook de gezondheidszorg wordt verbeterd. Het regionaal ziekenhuis Moulay Youssef in het district Sidi Belyout wordt gerenoveerd en uitgebreid.

Voor jongeren komen er meer sportfaciliteiten. De sportaccommodatie op de internationale beurs van Casablanca wordt gemoderniseerd en in het district Sidi Bernoussi komt een nieuw opvangcentrum.

Lees ook: Casablanca in oorlog tegen weekmarkten

Andere projecten zijn onder meer de modernisering van het elektriciteitsnet in de provincie Settat en de aanleg van een ondergrondse parkeergarage aan het Moulay Hassan-plein in Mohammedia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team