Zoeken

Casablanca verkoopt villa’s om WK-2030 te financieren

7 oktober 2024 - 12:10 - Marokko

©

De stad Casablanca gaat verschillende panden, waaronder villa’s, veilen om de kosten van de Afrika Cup 2025 en het WK voetbal 2030 te dekken.

De gemeenteraad zal in oktober naar verwachting een budget van 7 miljard dirham goedkeuren voor de organisatie van deze toernooien. De verkoop van gemeentelijk vastgoed moet dit bedrag opleveren.

Lees ook: Casablanca verkoopt villa’s voor prikkie

Het gaat onder andere om een terrein van 2740 m² in de wijk Aïn Chock met twee villa’s en diverse bijgebouwen. Ook wordt een terrein van meer dan 5000 m² in de wijk Maârif met 21 villa’s geveild. Sommige van deze panden worden momenteel verhuurd voor lage prijzen, soms slechts 250 dirham per maand. Volgens de locoburgemeester van Casablanca leidt dit tot aanzienlijke inkomstenderving voor de gemeente. De opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt om nieuw vastgoed aan te kopen.

Lees ook: Boeteterreur in Casablanca: "Dit is pure afzetterij!"

Minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit heeft onlangs een vergadering voorgezeten over de voortgang van de bouwprojecten en sportinfrastructuur voor het WK 2030. Deze vergadering vond plaats op het hoofdkantoor van de Wilaya van de regio Casablanca-Settat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team