Zoeken

Onvrede na vakantie Israëlische soldaat in Marrakech

16 september 2024 - 12:10 - Marokko

©

Een Israëlische soldaat heeft op sociale media video’s gepost van zijn vakantie in Marrakech, waarin hij opschepte over het doden van duizenden Palestijnen in Gaza. Dit bericht heeft de woede opgewekt van veel Marokkanen en een groep advocaten uit de stad, die een aanklacht hebben ingediend tegen de Israëlische militair voor misdaden tegen de menselijkheid.

Na de publicatie van foto’s door Moshe Abihazer, waarin hij zijn vakantie in Marrakech in juli van dit jaar documenteerde, zijn er in Marrakech protesten geweest waarbij werd opgeroepen tot de arrestatie van de Israëlische soldaat, die in zijn berichten "opschepte over het doden van duizenden onschuldige Palestijnen".

Lees ook: In Marrakech gevestigde Israëlische soldaat verdacht van oorlogsmisdaden

Een groep advocaten van de balie van Marrakech heeft een klacht ingediend bij de procureur-generaal van het Hof van Beroep in Rabat, waarin zij vragen om de arrestatie en veroordeling van de Israëlische soldaat voor diverse misdaden tegen de menselijkheid, meldt Kech24.

Lees ook: Israël nodigt Marokkaanse journalisten uit voor Gaza-bezoek

De indieners van de klacht beschuldigen Moshe Abihazer van genocide, marteling, enz., waarbij ze benadrukken dat de Israëlische soldaat in zijn publicaties heeft toegegeven dat hij Palestijnen heeft gedood, verbrand, gemarteld en verkracht. Als gevolg daarvan eisen zij dat hij schuldig wordt bevonden aan deze misdaden, in overeenstemming met zowel het Marokkaanse als het internationale recht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team