20 oktober 2024 - 18:50 - Marokko
Een parlementslid van de PAM-partij in Marokko luidt de noodklok over de kwaliteit van brood dat in informele bakkerijen wordt geproduceerd.
Hanan Atrakin heeft haar zorgen geuit in een vraag aan de minister van Landbouw, Mohamed Sadiki. Ze stelt dat deze bakkerijen, die de laatste jaren overal zijn opgedoken, niet voldoen aan de kwaliteitsnormen die gelden voor traditionele en moderne bakkerijen.
Lees ook: Marokkaanse bakkers waarschuwen voor gevaarlijk brood
"Deze bakkerijen gebruiken gas en een brander om het brood te bakken op temperaturen tussen de 80 en 120 graden Celsius", aldus Hanan Atrakin. "Terwijl brood correct en gezond gebakken moet worden in traditionele ovens, waar de temperaturen variëren tussen 200 en 300 graden." Ze waarschuwt dat het brood daardoor vochtig blijft, wat op de lange termijn gevolgen kan hebben voor de gezondheid van de consument.
Lees ook: Broodprijzen in Marokko: geen stijging... voor nu!
Het parlementslid maakt zich ook zorgen over de oneerlijke concurrentie die deze informele bakkerijen vormen voor de traditionele en moderne bakkerijen. "Dit heeft al geleid tot de sluiting en het faillissement van verschillende bakkerijen", zegt ze. Ze roept de minister op om maatregelen te nemen en de bereiding en bakcondities in deze informele bakkerijen te controleren.
Massale veiligheidsversterking in Belyounech
Zineb Hattab, eerste vegan sterrenchef van Zwitserland
Zoveel zal tunnel Marokko-Spanje kosten
Woede in Marokko om vacature voor verpleegster "zonder hoofddoek"
Transavia lanceert nieuwe vlucht naar Marokko
Saoedi-Arabië’s Eid aankondiging voedt twijfel
Massale veiligheidsversterking in Belyounech
Zoveel zal tunnel Marokko-Spanje kosten
Woede in Marokko om vacature voor verpleegster "zonder hoofddoek"
Transavia lanceert nieuwe vlucht naar Marokko
Informele sector in Marokko groeit, overheidsbeleid faalt
Ook Easyjet schrapt vlucht naar Marokko
Parkeermaffia blijft toeslaan in Marrakech
Politie Imzouren stopt inbraak in geldtransferagentschap