Zoeken

Orange Marokko veel duurder dan in andere landen

11 september 2024 - 06:00 - Economie

©

De prijzen van Orange Marokko liggen aanzienlijk hoger dan die in Europese en andere Afrikaanse landen, waar het bedrijf juist concurrerende tarieven hanteert.

Volgens Al3omk zijn de prijzen van Orange Marokko drie tot vier keer hoger als in landen als Frankrijk, Spanje, Polen, Egypte en Tunesië. Terwijl Orange in sommige landen "promotionele" en "aantrekkelijke" aanbiedingen heeft, blijven de tarieven in Marokko hoog.

Lees ook: Marokko gaat identiteit controleren van alle telefoonabonnees

Zo biedt Orange Spanje bijvoorbeeld abonnementen aan met onbeperkt bellen en 5G-internet voor 380 dirham of met 100 GB internet voor 160 dirham. Orange Marokko daarentegen heeft geen onbeperkte aanbiedingen en is traag met de overstap naar 5G. In Frankrijk kost een onbeperkt abonnement met 200 GB 5G-internet 370 euro, terwijl je in Marokko voor 200 dirham per maand slechts vijf uur beltijd en 40 GB internet krijgt.

Het prijsverschil is nog groter bij glasvezelinternet. In Marokko kost een 20 Mb/s-verbinding 250 dirham per maand, terwijl dit in Tunesië slechts 160 dirham kost. In Egypte biedt Orange zelfs 30 Mb/s aan voor maar liefst tien keer minder dan in Marokko. In Spanje betaal je voor 1 Gb/s met 90 tv-zenders en een vaste telefoonlijn ongeveer 330 dirham, terwijl een vergelijkbare aanbieding in Marokko 649 dirham kost.

Lees ook: Slechte internet in Marokko: kritiek in parlement

Vanwege deze prijsverschillen wordt Orange Marokko opgeroepen om zijn prijsbeleid te herzien en de kwaliteit van zijn diensten te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team