Zoeken

Osama en Fatima uit de schulden dankzij Rotterdamse miljardairsfamilie

22 juli 2024 - 12:10 - Wereld

©

Het leven van Osama Dar uit Rotterdam-Noord stond op zijn kop toen hij een brief van het UWV ontving met een torenhoge schuld van 26.000 euro.

Osama zou onterecht toeslagen hebben ontvangen omdat hij niet had gemeld dat zijn vrouw een inkomen had. Hij ontkent dit en was ten einde raad. Hij zocht hulp bij de gemeente, die hem doorverwees naar stichting Goud van Noord. Daar kreeg hij een bericht dat zijn leven zou veranderen: Fonds De Loods zou zijn schulden aflossen.

Lees ook: Rotterdammer Jamal koopt schulden van jongeren af

Osama kon zijn oren niet geloven. Wie zou hem helpen als zelfs de gemeente dat niet kon? Maar het bleek echt waar te zijn. Fonds De Loods is een initiatief van de steenrijke familie Van der Vorm, die jaarlijks de schulden van duizend gezinnen met kinderen wil aflossen. Een lichtpuntje in de duisternis voor Osama, die zich afvroeg hoe hij ooit uit deze financiële put zou komen.

Niet alleen Osama, maar ook Fatima Jiber, een alleenstaande moeder van drie, is door de familie Van der Vorm uit de schulden geholpen. Na haar scheiding had ze een schuld van 6000 euro opgebouwd, die nu volledig is afgelost. De opluchting en blijdschap bij Fatima, die met haar ex-man de zaak Déliz Sandwich BBQ runde, zijn enorm. Ze kan eindelijk weer vooruitkijken en een nieuwe start maken, zonder de constante druk van schulden.

Lees ook: Moslim-oncoloog scheldt schulden kankerpatiënten weg in VS

Toen Osama een foto van Martijn van der Vorm, het hoofd van de familie, te zien kreeg, kwamen de emoties los. Hij was diep geroerd door de vrijgevigheid van de familie en kon zijn tranen niet bedwingen. De stress en angst die hem maandenlang hadden achtervolgd, maakten plaats voor dankbaarheid en hoop.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team