Zoeken

Wie zijn de ouders van EK-held Lamine Yamal?

18 juli 2024 - 20:30 - Sport

©

De 17-jarige FC Barcelona-aanvaller Lamine Yamal brak alle records tijdens het Europees kampioenschap 2024 en is uitgegroeid tot een van de meest gewilde spelers ter wereld. Zijn snelle en succesvolle carrière is mede te danken aan de steun van zijn ouders.

Lamine Yamal Nasraoui Ebana werd geboren op 13 juli 2007 in Esplugues de Llobregat, een voorstad van Barcelona. Zijn vader, Mounir Nasraoui, is Marokkaans en zijn moeder, Sheila Ebana, komt uit Equatoriaal-Guinea. Mounir emigreerde op 9-jarige leeftijd met zijn moeder naar Spanje, waar hij later Sheila ontmoette. Mounir werkt als schilder en Sheila als serveerster bij McDonald’s. Op 21-jarige leeftijd kreeg Sheila Lamine, maar het stel ging in 2010 uit elkaar. Mounir bleef echter betrokken bij Lamine’s opvoeding. Sheila verhuisde en schreef Lamine in bij de voetbalclub La Torretta in het nabijgelegen Granollers, waar zijn voetbalcarrière begon.

Lees ook: Vriendin Lamine Yamal slachtoffer van racistische aanvallen

Vandaag de dag zijn Lamine Yamal’s ouders enorm trots op hem en zijn ze zijn grootste supporters. "Mijn moeder is bang voor me als ik begin, maar ze steunt me enorm!", vertelde de 17-jarige aan Barca Universal tijdens het EK-2024. "Je kunt je niet voorstellen hoe trots ik ben op mijn zoon. Ik heb altijd geweten dat hij zou bereiken wat hij heeft bereikt. Ik had er alle vertrouwen in. En ik geloof dat hij nog veel verder kan gaan en beter kan worden dan Messi", vertelde Mounir (35) aan The Telegraph.

Lees ook: Van Larache naar EK-held, het familieverhaal van Lamine Yamal

Lamine Yamal heeft alle records gebroken: hij is de jongste speler ooit op een EK, de jongste aangever, de jongste doelpuntenmaker, de jongste winnaar, enzovoort. Op 17 jaar en één dag werd hij de jongste speler ooit in een EK-finale, een record dat sinds 1958 in handen was van Pelé. Twee dagen nadat hij met Spanje het EK won door Engeland in de finale te verslaan (2-1), werd zijn doelpunt in de halve finale tegen Frankrijk uitgeroepen tot mooiste doelpunt van het toernooi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team