Zoeken

Oudste drugsbaron Noord-Marokko blijft vastzitten

15 september 2024 - 10:30 - Marokko

©

De oudste gezochte drugsbaron in Noord-Marokko blijft voorlopig achter de tralies. Zijn verzoek om voorlopige vrijlating is afgewezen door het Hof van Beroep in Tetouan.

De drugsbaron, bijgenaamd "Limouni", had een verklaring van afstand van rechtsvervolging gekregen van een gepensioneerde politieagent die gewond was geraakt tijdens een poging om hem te arresteren. Maar de politie weigerde deze verklaring te accepteren. Het is de organisatie als geheel die beslist over het afstand doen van rechten en het beschermen van haar werknemers, niet een individu, aldus politiebronnen.

Lees ook: Meest gezochte drugsbaron Noord-Marokko na 25 jaar opgepakt

Limouni wordt beschouwd als een van de grootste drugshandelaren in Noord-Marokko, met name van cocaïne. Hij was al 25 jaar voortvluchtig en reisde tussen Noord-Marokko en Zuid-Spanje. Hij bevoorraadde zich met harddrugs vanuit de stad Sebta en de regio La Linea de la Concepcion in Zuid-Spanje, waar grote cocaïnedistributienetwerken actief zijn.

Onlangs gaf de Marokkaans-Spaanse drugsbaron zich aan bij de politie in Fnideq. Na verhoor in Tetouan werd hij voorgeleid aan de procureur-generaal bij het Hof van Beroep, die zijn voorlopige hechtenis in de Somal-gevangenis gelastte.

Lees ook: Zware celstraf voor helikopter-drugsbaron uit Al Hoceima

Een aantal misdrijven waarvan Limouni wordt beschuldigd zijn verjaard, maar hij zal opnieuw worden berecht voor een zaak waarin hij bij verstek tot 10 jaar gevangenisstraf is veroordeeld. De hoorzittingen voor dit nieuwe proces zijn al begonnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team