Zoeken

Parijzenaar met 50 kilo hasj uit Marokko betrapt

8 oktober 2024 - 07:00 - Wereld

©

Een 26-jarige man uit Parijs is vorige week in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van drugssmokkel vanuit Marokko. Hij wordt ervan verdacht drugs te hebben geïmporteerd voor dealers in de regio van de Franse hoofdstad.

De verdachte werd gearresteerd nadat de politie in zijn auto een verborgen compartiment had ontdekt. Met behulp van een slijptol openden agenten de schuilplaats en vonden daar drie kilo wiet, 500 gram hasj, 100 gram cocaïne en 3000 euro contant geld.

Lees ook: Franse Marokkaan gepakt met 22 kilo hasj bij grensovergang

Bij een huiszoeking in de woning van zijn vriendin vond de politie nog eens 50 kilo cannabis, 1 kilo cocaïne, een vuurwapen en 40.000 euro contant geld. Ook een vriend van de verdachte, die onlangs vrijkwam na een gevangenisstraf van twee jaar voor witwassen, werd gearresteerd.

Volgens een bron dicht bij het onderzoek is de verdachte geen "kleine tussenpersoon, maar iemand die kilo’s drugs levert, of het nu één, vijf, tien of twintig is". Samen met zijn vriend zou hij rechtstreeks contacten in Marokko hebben gebruikt om de drugs te verkrijgen en deze vervolgens te verkopen aan dealers in de regio Parijs.

Lees ook: Miljoenenbusiness: dealer onthult geheimen hasjsmokkel Marokko-Spanje

De verdachte is in hechtenis genomen op verzoek van het Openbaar Ministerie in Parijs. Zijn vriend, die mogelijk opdrachtgever was in deze zaak, is onder gerechtelijk toezicht geplaatst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team