Zoeken

Marokkaanse hasj: dodelijke achtervolging in Spanje

2 september 2024 - 22:10 - Marokko

©

Een achtervolging op de rivier Guadalquivir tussen een drugsboot uit Marokko en een patrouilleboot van de Spaanse Guardia Civil heeft het leven gekost aan een van de inzittenden van de drugsboot. Vier andere inzittenden raakten gewond tijdens de operatie, waarbij 121 balen hasj in beslag werden genomen.

De Guardia Civil had acht drugsboten uit Marokko op de Guadalquivir gedetecteerd en zette agenten in om ze te onderscheppen, ondersteund door een helikopter. Een van de boten wist de oever te bereiken en de inzittenden begonnen de drugs te lossen. Toen de helikopter van de Guardia Civil landde, sprongen ze in een andere boot en lieten hun oorspronkelijke boot achter met 47 balen hasj aan boord.

Lees ook: Spaanse Guardia Civil ramt Marokkaans plezierbootje (video)

De achtervolging werd ingezet door boten van de Guardia Civil en de douane. Na enkele minuten op topsnelheid botste de drugsboot tegen de oever in de buurt van Brazo de la Torre. Door de klap sloeg de boot om en werden de inzittenden in het water geslingerd. Een van de inzittenden overleed ter plaatse. De vier anderen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.

In totaal werden 121 balen hasj in beslag genomen. De recherche van de Guardia Civil in Cádiz is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt.

Lees ook: Marokkaan drugscrimineel sterft tijdens achtervolging op zee in Spanje

Het is niet de eerste keer dat zo’n incident plaatsvindt. Op 31 januari kwam een vermoedelijke smokkelaar om het leven na een botsing met een boot van de Guardia Civil tijdens een soortgelijke achtervolging. Op 8 juni overleed een andere vermeende smokkelaar en raakte er een gewond tijdens een achtervolging. Het ernstigste incident vond plaats op 8 februari, toen twee agenten van de Guardia Civil omkwamen bij een aanvaring met een drugsboot in de haven van Barbate.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team