Zoeken

Politici Casablanca ontslagen na bouwschandaal

28 juli 2024 - 13:50 - Marokko

©

In de provincie Nouaceur, nabij Casablanca, zijn diverse lokale bestuurders geschorst vanwege ernstige overtredingen van de regels omtrent stedenbouw en bouwvergunningen. Dit besluit is genomen door het ministerie van Binnenlandse Zaken naar aanleiding van rapporten die melding maken van grove schendingen.

Onder de geschorste functionarissen bevinden zich Hicham Ghir, de burgemeester van Dar Bouazza, en zijn drie locoburgemeesters. Ook Mohamed Qotrob, de huidige burgemeester van Ouled Azzouz, en zijn voorganger Abdelkader Benhenia zijn geschorst.

Lees ook: Tragische dood in Beni Mellal: politicus in de gevangenis

De gouverneur van de provincie Nouaceur heeft het ontslag van de betrokken personen geëist. Op 7 augustus zal de administratieve rechtbank van Casablanca over dit verzoek beslissen.

Maatschappelijke organisaties vinden het ontslag van de bestuurders niet voldoende en pleiten voor een onderzoek door de nationale recherche. Zij stellen dat de overtredingen hebben geleid tot een wildgroei aan illegale bouwwerken en een aantasting van de ruimtelijke ordening in Dar Bouazza en Ouled Azzouz.

Lees ook: Ontslag dreigt voor burgemeester Imzouren na onderzoek ministerie

Lokale autoriteiten hadden de gouverneur eerder gewaarschuwd voor "herhaaldelijke schendingen op het gebied van stedenbouw, waaronder het afgeven van bouwvergunningen op onbebouwde landbouwgrond, het afgeven van verklaringen voor economische activiteiten op ongeschikte locaties, het splitsen van eigendommen zonder overleg met de autoriteiten en het afgeven van reparatievergunningen zonder de geldende normen in acht te nemen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team