Zoeken

Politie bevrijdt 20 gegijzelde Marokkanen in Mexico

15 augustus 2024 - 09:40 - Wereld

©

De politie van de Mexicaanse staat Baja California heeft twintig Marokkaanse migranten bevrijd die gevangen werden gehouden in een huis in de stad Mexicali.

De migranten, die droomden van een nieuw leven in de Verenigde Staten, waren via Nicaragua naar Mexico gereisd, een land waar Marokkanen zonder visum naartoe kunnen reizen. Hun Amerikaanse droom veranderde echter in een nachtmerrie.

Lees ook: Marokkanen gegijzeld in Thailand, maar ook in Laos en Cambodja

Volgens de Mexicaanse krant El Debate werden de migranten opgesloten in een huis in Mexicali, de hoofdstad van Baja California. Ze waren naar verluidt met vliegtuigen en treinen door verschillende landen gereisd en hadden een aanzienlijk bedrag betaald om illegaal de grens naar de Verenigde Staten over te steken.

Lees ook: Marokkaan gered na poging om van Mexico naar VS te zwemmen

De politie kwam in actie na een anonieme tip over mensen die in het huis werden vastgehouden. Buren hadden geschreeuw uit het gebouw gehoord, maar begrepen de taal niet. Agenten gingen naar het huis en troffen daar de verzwakte migranten aan, van wie velen uitgedroogd waren en al dagen niet hadden gegeten. De migranten zijn overgebracht naar het Nationaal Instituut voor Migratie (INM), waar hun immigratiestatus zal worden onderzocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team