Zoeken

Wereld-Marokkanen beschuldigd van racisme in Marokko

25 oktober 2024 - 14:40 - Marokko

©

De politie van Fez heeft gereageerd op een video die circuleert op sociale media, waarin een Portugese toeriste beweert slachtoffer te zijn geworden van een racistische aanval.

De politie stelt dat het incident plaatsvond op 6 september, toen de toeriste in kwestie een meningsverschil kreeg met een Marokkaanse vrouw uit het buitenland en haar familieleden. De ruzie ontstond door een misverstand over vermeend filmen zonder toestemming.

Lees ook: Toeriste weigert naast vrouw met hoofddoek te zitten in Marrakech

"De toeriste nam contact op met de toeristenpolitie in de wijk Talâa Sghira in Fez", meldt de politie in een verklaring. "Ze gaf aan verbaal te zijn aangevallen door een Marokkaanse familie, die haar ervan beschuldigde hen te filmen zonder toestemming. Ze wilde echter geen juridische stappen ondernemen of aangifte doen bij het politiebureau."

Lees ook: Amerikaanse toeriste opgelicht in Fez, 800.000 dirham voor tapijt

De politie van Fez benadrukt dat de oorzaak van het conflict een misverstand was en niet gerelateerd aan racisme of discriminatie, zoals in de video wordt gesuggereerd. De politie onderzoekt de zaak verder om de omstandigheden rond de verspreiding van de video te verduidelijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team