Zoeken

Marokko te duur: Marokkaanse vakantiegangers verkiezen Europa

29 juli 2024 - 18:50 - Marokko

©

De hoge kosten voor levensonderhoud in Marokkaanse kuststeden jagen deze zomer veel Marokkaanse vakantiegangers naar het buitenland. Vooral de prijzen van eten en drinken in populaire badplaatsen zijn sterk gestegen, zo blijkt uit een stortvloed aan klachten bij de Marokkaanse consumentenbond.

Op sociale media regent het berichten van verontwaardigde Marokkanen die hun beklag doen over de torenhoge prijzen. In sommige kustplaatsen liggen de prijzen zelfs hoger dan in Europese vakantiebestemmingen, zo klagen ze. "Dit is pure afzetterij," briest een Marokkaanse vakantieganger op Twitter.

Lees ook: Marokkaanse celebs kiezen voor staycation in Noord-Marokko

Hassan Chotibi, voorzitter van consumentenbond Tamsna, bevestigt de problemen. "De stijgende prijzen zijn een oud probleem in Marokko, maar in de kuststeden is het nu echt uit de hand gelopen," zegt hij in een interview met AlAyyam24. Volgens Chotibi schrikt dit veel Marokkanen af om in eigen land op vakantie te gaan. "Ze kiezen ervoor om naar Spanje, Italië of Portugal te gaan, waar ze voor hetzelfde geld veel meer krijgen."

Lees ook: Zomervakantie: wat is het budget van Marokkanen?

De consumentenbond pleit voor strengere controles op de prijzen en betere handhaving van de regels. "Winkeliers zijn verplicht om prijzen duidelijk weer te geven, maar dat gebeurt lang niet overal," aldus Chotibi. Hij roept de autoriteiten op om harder op te treden tegen prijsopdrijving en malafide praktijken. Daarnaast moet er geïnvesteerd worden in betere infrastructuur en voorzieningen om Marokko aantrekkelijker te maken voor toeristen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team