Zoeken

Steeds meer klachten over horecaprijzen in Marokko

29 juli 2024 - 16:20 - Marokko

©

De Marokkaanse horeca ligt onder vuur vanwege torenhoge prijzen, met name in toeristische gebieden. Op sociale media circuleren foto’s van exorbitante rekeningen, wat leidt tot een verhit debat. Sommige vakantiegangers voelen zich uitgebuit en klagen over het gebrek aan transparantie rondom prijzen.

Volgens Bouazza Kharrati, voorzitter van de Marokkaanse consumentenbond, zijn horecaondernemers verplicht om hun prijzen duidelijk weer te geven. "De wet hierover bestaat al sinds 2002, maar veel mensen lijken dat niet te weten," zegt hij aan Madar21. Hij benadrukt dat consumenten de prijzenlijst moeten controleren en elders moeten gaan eten als de prijzen te hoog zijn.

Lees ook: Prijzenexplosie jaagt toeristen weg van stranden Noord-Marokko

Niet iedereen is het eens met de kritiek. Sommigen wijzen erop dat de hoge prijzen gerechtvaardigd zijn in luxe restaurants op toplocaties. Zij vinden dat klanten zelf verantwoordelijk zijn voor hun keuzes en niet achteraf moeten klagen over de rekening.

Lees ook: Online nepnieuws bedreigt toerisme Noord-Marokko

Het debat over de hoge prijzen in de horeca laait elke zomer op, wanneer het toeristenseizoen in volle gang is. Vooral visrestaurants in toeristische gebieden worden beschuldigd van het niet tonen van prijzen en het misbruik maken van de onwetendheid van klanten. Dit jaar lijkt de situatie echter erger dan ooit, met veel Marokkanen die ervoor kiezen om hun vakantie in het buitenland door te brengen vanwege de hoge kosten in eigen land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team