Zoeken

Project Koning Mohammed VI in Fez verzandt in afval (video)

20 augustus 2024 - 13:50 - Marokko

©

Een project om de Oued El Jawahir rivier in Fez te transformeren tot een "Venetiaans kanaal" vlot niet, ondanks de aanzienlijke financiële middelen die ervoor zijn vrijgemaakt.

Hoewel het laatste bezoek van Koning Mohammed VI aan de stad een einde maakte aan de vervuiling en verwaarlozing van de rivier, is de huidige situatie verre van rooskleurig. De Oued El Jawahir "lijdt onder verwaarlozing en de overvloed aan afval en ongedierte", zo wordt geconstateerd. Dit ondanks de instructies van de monarch en de aanzienlijke financiële steun die is vrijgemaakt voor de Oued El Jawahir, een van de belangrijkste monumenten van de medina, als onderdeel van de ontwikkelingsinspanningen voor de medina’s in verschillende steden van het koninkrijk.

Lees ook: Marokko bouwt HSL tot Fez via Meknes

Het bezoek van Koning Mohammed VI aan de medina van Fez dateert uit 2019. Tijdens dit bezoek inspecteerde hij verschillende projecten die waren uitgevoerd in het kader van het programma voor de restauratie van historische gebouwen en monumenten. Hij startte ook andere projecten gericht op het behoud van het rijke culturele erfgoed en de identiteit van de stad.

Lees ook: Fez krijgt enorme facelift

Het project voor de ontwikkeling van de Oued El Jawahir en de omliggende gebieden maakt deel uit van het aanvullende programma voor de verbetering van de medina van Fez (2018-2023). Dit programma heeft 583 miljoen dirham aan investeringen ontvangen. Op 14 mei 2018 werd in het koninklijk paleis in Rabat een partnerschapsovereenkomst getekend in aanwezigheid van Koning Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team