Zoeken

Marokko bouwt HSL tot Fez via Meknes

8 augustus 2024 - 18:50 - Marokko

©

Marokko zet vaart achter de ontwikkeling van hogesnelheidstreinen. Het koninkrijk is van plan een aanbesteding uit te schrijven om het project van een hogesnelheidslijn tussen Fez en Rabat te bestuderen, met een tussenstop in Meknes. Meknes is een van de steden die de trainingen en verblijven van teams tijdens het WK voetbal in 2030 zal huisvesten.

Met dit project, dat naar verwachting 23 miljard dirham zal kosten, wil Marokko geleidelijk aan moderne en hoogwaardige transportfaciliteiten ontwikkelen die voldoen aan de FIFA-normen voor het vervoer van supporters en delegaties. De reistijd tussen Fez en Rabat, via Meknes, zal worden teruggebracht van drieënhalf uur naar slechts één uur en veertig minuten. Het plan omvat de verbetering van het bestaande spoor en de aanleg van een nieuw HSL-spoor, inclusief de bouw van verschillende bruggen in de provincie Khemisset.

Lees ook: Oujda krijgt HSL

Deze nieuwe hogesnelheidslijn en andere spoorweginfrastructuurprojecten die momenteel in uitvoering zijn, zullen niet alleen de mobiliteit van Marokkanen en bezoekers tijdens het WK 2030 vergemakkelijken, maar ook de wereldwijde concurrentiepositie van Marokko versterken. Het land streeft ernaar een van de toonaangevende landen ter wereld te worden op het gebied van HSL, naast grote naties als China, Frankrijk, Spanje en Duitsland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team