Zoeken

Protesten in Tetouan na moord op Hamas-leider Ismail Haniyeh

2 augustus 2024 - 20:00 - Marokko

©

Woensdag hebben tientallen mensen in Tetouan geprotesteerd tegen de moord op Ismail Haniyeh, het hoofd van het politieke bureau van de Islamitische Verzetsbeweging Hamas. Haniyeh werd gedood tijdens een Israëlische luchtaanval op zijn verblijfplaats in Teheran, waar hij aanwezig was voor de inauguratie van de nieuwe Iraanse president.

De demonstranten verzamelden zich bij een van de bekendste poorten van de oude stad van Tetouan en uitten hun verontwaardiging over deze "terroristische misdaad". De betogers riepen slogans en hielden borden omhoog om hun afkeuring te tonen over de moord op de prominente Palestijnse leider. Ze beschouwen de aanval als een daad van terreur die bestraft moet worden.

Lees ook: Steun van Marokkanen voor normalisatie met Israël sterk afgenomen

De demonstranten herhaalden ook hun eis om de relaties met Israël te verbreken en een einde te maken aan de normalisatie van betrekkingen. Ze benadrukten hun verontwaardiging over het hervatten van de banden met een staat die dagelijks tientallen onschuldige vrouwen en kinderen in Gaza en heel Palestina doodt. Tijdens het protest werd ook de Israëlische vlag verbrand.

Lees ook: Druk op Marokkaanse regering om banden met Israël te verbreken

Naast Tetouan vonden er in meerdere steden soortgelijke protesten plaats. In enkele steden werd zelfs een gebed voor de doden georganiseerd voor Ismail Haniyeh. De Hamas-leider wordt in de Qatarese hoofdstad Doha begraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team