Zoeken

Rabat wil autogarages weg

31 augustus 2024 - 07:00 - Marokko

©

Rabat is druk bezig met de voorbereidingen voor het WK voetbal in 2030, dat Marokko samen met Spanje en Portugal zal organiseren. In de beroemde wijk l’Océan worden grootschalige veranderingen doorgevoerd, maar die vallen niet bij iedereen in goede aarde.

De nieuwe burgemeester van Rabat, Fatiha El Moudni, heeft namelijk besloten dat alle autoreparatiewerkplaatsen en garages in l’Océan binnen 15 dagen moeten sluiten of hun activiteiten moeten wijzigen. De reden? Ze hebben geen vergunning om het openbare terrein te gebruiken. Dit besluit heeft veel onbegrip gewekt bij zowel de eigenaren van deze bedrijven, waarvan sommige al meer dan 60 jaar in de wijk bestaan, als bij de klanten die er gebruik van maken.

Lees ook: Rabat bevrijdt volledige wijk van autogarages

Naast de sluiting van de garages, worden er ook andere grote projecten uitgevoerd in l’Océan, zoals de aanleg van een ondergrondse parkeergarage op het Plein van Rusland en de herinrichting van de Brusselstraat tot voetgangersgebied. Volgens lokale bronnen maken deze veranderingen deel uit van een groter plan om Rabat klaar te stomen voor internationale evenementen, waaronder het WK 2030.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team