Zoeken

Rabat krijgt nieuw busnetwerk

21 augustus 2024 - 19:40 - Marokko

©

Rabat is bezig haar stedelijk vervoer te verbeteren met de aanstaande lancering van een Hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) busnetwerk.

Dit project, onder toezicht van de lokale ontwikkelingsmaatschappij Rabat Région Mobilité, is bedoeld om het openbaar vervoer te versterken in de aanloop naar grote sportevenementen zoals de Afrika Cup in 2025 en het WK voetbal in 2030.

Lees ook: Marokko koopt 3500 nieuwe bussen

De eerste stappen voor dit project zijn gezet met een recente aanbesteding voor de benodigde studies. Het HOV-netwerk zal naar verwachting zo’n 45 kilometer lang zijn en belangrijke delen van de stad met elkaar verbinden. Enkele van de geplande routes zijn onder andere een verbinding tussen Madinat Al Irfane en Hay Riad, een route door Temara die wijken met de bestaande tramlijn verbindt, en verschillende uitbreidingen van de bestaande tramlijnen L1 en L2.

Lees ook: Casablanca worstelt met miljoenenschuld aan busbedrijf

Het HOV-systeem is belangrijk omdat het een service biedt die vergelijkbaar is met die van een tram, maar met de flexibiliteit van een busnetwerk. Dit is cruciaal in een stad als Rabat, waar de bevolking naar verwachting zal groeien en het aantal dagelijkse verplaatsingen in 2030 de 7,5 miljoen zal overstijgen. Het systeem is bovendien zo ontworpen dat het in de toekomst kan worden uitgebreid tot een volwaardig tramnetwerk als de vraag naar vervoer blijft toenemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team