Zoeken

Rachid, doodgereden door Lamborghini-bestuurder zonder rijbewijs (video)

8 september 2024 - 22:10 - Wereld

©

De 51-jarige Rachid is in het Franse Avignon overleden nadat hij op zijn fiets werd aangereden door een Lamborghini. De bestuurder is een 25-jarige man wiens rijbewijs was ingetrokken. Er loopt een onderzoek naar het ongeval.

Het tragische incident vond plaats op zondag 1 september. Rachid, werkzaam als conciërge op een middelbare school in Avignon, fietste op dat moment en werd dodelijk geraakt door de Lamborghini. De bestuurder van de auto en zijn passagier gingen er vervolgens te voet vandoor, meldt BFMTV. De politie hoefde echter niet lang naar de bestuurder te zoeken, aangezien zijn vader hem naar het politiebureau in Avignon bracht.

Lees ook: Marokkaanse tiener doodgereden tijdens WK-feest in Frankrijk

De jongeman is geen onbekende van de politie. Ondanks dat zijn rijbewijs was ingetrokken, kon hij de snelle auto via internet huren. Dit leidt tot onbegrip bij de nabestaanden van het slachtoffer. "Ze lenen een Lamborghini uit alsof het een fiets is. De auto werd gehuurd via Snapchat, dus dat betekent dat je gewoon op internet typt: ’Ik wil een Lamborghini’! Zijn rijbewijs was ingetrokken en hij kon toch de auto krijgen. Is dat normaal?", zegt Karima, de zus van het slachtoffer, verontwaardigd. Ze is nog steeds in shock: "We kregen het lichaam van onze neef in een afschuwelijke toestand terug. Het was zo erg dat de rituele wassing voor de begrafenis niet eens kon worden uitgevoerd."

Lees ook: Wegpiraat die Aymen doodde naar buitenland gevlucht

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar "dood door schuld door bestuurder van een motorvoertuig", "doorrijden na een ongeval", "rijden zonder rijbewijs", "onopzettelijke verwonding" en "het niet verlenen van hulp". In afwachting van de resultaten van het onderzoek is de verdachte in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team