9 januari 2024 - 18:00 - Economie
Met de nadering van de Ramadan 2024 maken Marokkanen zich op voor een uitdagende maand, te midden van zorgen over inflatie, verminderde koopkracht en een aanhoudende droogte die het koninkrijk al drie jaar teistert.
De prijzen van basisvoedingsmiddelen en veelgebruikte producten, waaronder groenten, fruit, rood en wit vlees en vis, vertonen al enkele maanden een stijgende lijn. Dit ondanks pogingen van de regering om de impact van deze inflatie op de nationale markten te verzachten.
Lees ook: Ramadan in Marokko: tomaten aan 20 dirham/kilo?
Ahmed Bioud, voorzitter van de consumentenorganisatie "Met de Consument", uitte in een gesprek met Al-Ayyam 24 zijn frustratie over de huidige regering onder leiding van Aziz Akhannouch. Volgens hem heeft de regering niets nieuws gebracht voor de Marokkaanse burgers. Hij wijst op het tekort aan producten die tijdens de Ramadan veel worden gebruikt, zoals suiker en uien, op de nationale markt.
Lees ook: Ramadan 2024 in Marokko : vis aan betaalbare prijzen?
De expert uit zijn onbegrip over de aanhoudende prijsstijgingen van essentiële producten, gezien Marokko’s reputatie als een vooraanstaand landbouwland. Hij verwondert zich ook over het feit dat rood en wit vlees nu geïmporteerd worden uit het buitenland. Hoewel hij hoopt dat de regering snel een oplossing zal vinden, vreest hij dat de komende Ramadan, gepland voor maart, onder het teken van inflatie zal staan.
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
België versnelt uitzettingen Marokkanen
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Streamer Ilyas El Maliki veroordeeld tot celstraf
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL
Schulden teisteren Marokkaanse huishoudens
Marokko maakt flinke winst met verkoop gemeenschappelijk grond
Marokkaanse dirham in opmars
China wil in Marokkaanse Sahara investeren
Belastingverlaging in Marokko: niet iedereen tevreden