8 maart 2022 - 11:40 - Economie
Professionele bakkers en banketbakkers in Marokko hebben zich ertoe verbonden de prijs van brood en andere producten tijdens de maand Ramadan niet aan te passen, ondanks dat hun sector een moeilijke situatie doormaakt door de stijging van de grondstofprijzen.
In een verklaring aan Hespress zei Abdel Nour Hasnaoui, hoofd van de raad van bestuur van de Marokkaanse federatie van bakkerijen en snoepwaren, dat "de bakkerij- en zoetwarenbranche een centrale rol speelt tijdens de maand Ramadan door verschillende producten en zoetwaren aan te bieden". Hij voegde eraan toe dat de Ramadan dit jaar opnieuw plaatsvindt onder uitzonderlijke omstandigheden, gekenmerkt door de pandemie en de sociale en economische gevolgen ervan.
Lees ook: Prijs van brood gehandhaafd na Marokkaanse protesten
Volgens de functionaris heeft de Federatie alle vakmensen gevraagd de prijs van brood, producten en snoep te handhaven, zodat deze voor de consument bereikbaar blijven, ook al zijn de prijzen van de grondstoffen hoog. Het ministerie van Economie en Financiën heeft de verkoop van brood tegen 1,20 dirham per eenheid geëist.
Lees ook: Ramadan Marokko: regering moet in de buidel tasten
In een toelichting benadrukt het ministerie dat het de koopkracht van de Marokkanen wil beschermen. Daartoe zijn reeds maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de voortdurende stijging van de grondstofprijzen geen gevolgen heeft voor de binnenlandse markt.
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
België versnelt uitzettingen Marokkanen
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Streamer Ilyas El Maliki veroordeeld tot celstraf
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL
Schulden teisteren Marokkaanse huishoudens
Marokko maakt flinke winst met verkoop gemeenschappelijk grond
Marokkaanse dirham in opmars
China wil in Marokkaanse Sahara investeren
Belastingverlaging in Marokko: niet iedereen tevreden