Zoeken

Rapper Balti, beschuldigd van steun aan Polisario, reageert

28 juni 2024 - 19:40 - Cultuur

©

De Tunesische rapper Balti heeft tijdens een persconferentie tijdens het Mawazine Festival in Rabat en Salé ontkend dat hij de Polisario-beweging steunt. De uitspraken van Balti komen na een controverse over zijn deelname aan het festival, waarbij sommige Marokkaanse internetgebruikers hem beschuldigden van het promoten van de Polisario-zaak.

Rapper Balti benadrukt dat hij nooit publiekelijk steun heeft betuigd aan het Polisario ten koste van Marokko. Hij beweert dat een nep-account op sociale media valse uitspraken heeft verspreid. De rapper benadrukt zijn respect voor Marokko en zijn soevereiniteit. "Ik respecteer Marokko en meng me niet in zijn politiek," zei hij.

Lees ook: Oproep tot boycot concert rapper Balti in Marokko

De controverse rond Balti begon in mei toen Marokkaanse internetgebruikers een campagne lanceerden om zijn concert op Mawazine te doen annuleren. Ze verweten hem het gebruik van de Polisario-vlag naast die van Marokkaanse en andere Maghreb-landen tijdens een concert ter steun aan de Algerijnse rapper Soolking, die niet meer welkom is in Marokko.

Lees ook: Zina Daoudia: 3 miljoen dirham voor optreden? Zangeres reageert

In 2019 had Soolking tijdens een concert in Bilbao, Spanje, de vlaggen van Algerije, Marokko en het Polisario gehesen, wat leidde tot woede bij de Marokkanen die hem massaal online aanvielen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team