Zoeken

Reizen naar Europa: nieuwe regels, ook voor Marokkanen

25 augustus 2024 - 19:40 - Marokko

©

Marokkaanse en internationale reizigers die naar de Europese Unie vliegen, moeten vanaf 1 september rekening houden met strengere regels voor vloeistoffen en gels in hun handbagage. De Europese Unie herintroduceert beperkingen die eerder waren versoepeld.

Concreet betekent dit dat vloeistoffen in de handbagage weer beperkt zijn tot flesjes van maximaal 100 ml, in plaats van de 125 ml die de afgelopen tijd was toegestaan. Ook moeten alle vloeistoffen samen in één doorzichtig plastic zakje passen, met een maximale inhoud van één liter.

Lees ook: Afscheid nemen op Marokkaanse luchthavens verboden

Deze veiligheidsregels bestaan al sinds 2006, maar waren op sommige luchthavens, zoals Frankfurt, versoepeld dankzij de introductie van nieuwe CT-scanners. Deze scanners, gebaseerd op medische technologie, maken snel een 3D-beeld van de inhoud van een tas. De Europese Unie twijfelt echter aan de betrouwbaarheid van deze nieuwe scanners, waardoor de oude regels weer van kracht worden.

Lees ook: Marokko verscherpt controles op luchthavens

In afwachting van verder onderzoek naar de scanners, gelden de versoepelingen dus niet meer. Hoewel vloeistoffen in de handbagage mogen blijven bij controle met de nieuwe scanners, moeten ze er wel uit bij de traditionele scanners die nog op veel Europese luchthavens worden gebruikt. Ook elektronische apparaten moeten bij deze scanners apart worden gecontroleerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team