Zoeken

Afscheid nemen op Marokkaanse luchthavens verboden

18 augustus 2024 - 18:00 - Marokko

©

In Marokko is het nog steeds niet toegestaan om afscheid te nemen van familie of vrienden in de vertrekhal van luchthavens. Deze maatregel zorgt voor veel onvrede bij Marokkaanse families, vooral nu veel Marokkanen die in het buitenland wonen naar huis reizen of juist vertrekken.

Het huidige beleid verplicht mensen om afscheid te nemen buiten het luchthavengebouw. Reizigers moeten vervolgens alleen naar binnen om in te checken. Families zijn boos omdat de buitenruimtes vaak geen zitplaatsen, beschutting tegen weer en wind, of basisvoorzieningen zoals cafés en restaurants bieden. Dit maakt het lastig om op een comfortabele manier afscheid te nemen, vooral voor ouderen, zwangere vrouwen, zieken en mensen met een beperking.

Lees ook: Facelift voor meerdere Marokkaanse luchthavens

Ontevreden luchthavenbezoekers hebben daarom verzoeken ingediend bij het ministerie van Transport en Logistiek en de nationale luchthavenbeheerder ONDA. Ze vragen om speciale zitplaatsen buiten de luchthavens, toestemming voor cafés en restaurants in de buitenruimtes, en sanitaire voorzieningen zoals toiletten en gebedsruimtes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team