Zoeken

Restaurants Tetouan gewaarschuwd

5 oktober 2024 - 18:50 - Marokko

©

Tussen 1 juni en 30 september heeft de gezamenlijke commissie van de provincie Tetouan, die verantwoordelijk is voor de controle op hygiëne en voedselveiligheid, inspecties uitgevoerd in meer dan 350 restaurants. In totaal werd er 1470 kilo bedorven voedsel in beslag genomen en vernietigd.

Volgens gegevens van de prefectuur van Tetouan heeft de commissie in deze periode 61 inspecties uitgevoerd in 347 horecagelegenheden, waaronder twaalf toeristische gelegenheden en een camping. Naar aanleiding van deze inspecties werden vier gelegenheden gesloten en kregen 59 een waarschuwing. Ook werden er 43 monsters van voedingsmiddelen genomen voor analyse.

Lees ook: Marokko pakt voedselverspilling aan met boetes

De inspecties vonden plaats tijdens de zomermaanden, een periode waarin deze gelegenheden veel toeristen en Marokkanen die in het buitenland wonen ontvangen. Het doel van de controles is de veiligheid en gezondheid van de consument te waarborgen en voedselvergiftiging te voorkomen. De afgelopen maanden zijn er in verschillende Marokkaanse steden gevallen van voedselvergiftiging gemeld.

Lees ook: Shisha-cafés Agadir gesloten na politie-actie

De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende instanties, waaronder het ministerie van Handel en Industrie, de dienst voor controle en bescherming van planten, de veterinaire dienst van de nationale dienst voor voedselveiligheid (ONSSA), de prefectuur, de politie, de koninklijke gendarmerie, de civiele bescherming, de gezondheidsdienst en de gemeente Tetouan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team