Zoeken

Restaurant in Oujda rekent 100 dirham extra om te zitten

14 september 2024 - 08:50 - Marokko

©

Een restaurant aan de Marokkaans-Algerijnse grens in Oujda is in opspraak geraakt omdat de eigenaar extra kosten in rekening brengt voor klanten die gebruik willen maken van de privé-zitjes, in dit geval kleine hutjes, in zijn zaak.

De controverse ontstond toen een ontevreden klant zijn ervaring deelde op sociale media en deze praktijk als "ongerechtvaardigd" bestempelde. De reactie van de eigenaar was op zijn minst bizar: hij dreigde een video van de klant in het gezelschap van een vrouw te publiceren, suggererend dat hij hem in verlegenheid zou kunnen brengen als hij zijn kritiek voortzette.

Lees ook: Verontwaardiging over bouw café op rotonde in Marokko (foto’s)

Deze situatie heeft geleid tot verbazing en verontwaardiging bij veel klanten, die zich afvragen of deze praktijk wel legaal is. Het is ongebruikelijk in cafés in de regio. Ze vinden het onlogisch om extra te moeten betalen of gedwongen te worden een maaltijd te bestellen om simpelweg van een privéruimte te kunnen genieten.

Lees ook: Café in Tanger wekt woede met hoge prijzen en strandgebruik

De dreiging van de eigenaar om een privévideo te verspreiden heeft ook de woede van internetgebruikers gewekt, die dit zien als een "flagrante schending van de privacy en een inbreuk op de rechten van klanten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team