Zoeken

Royal Air Maroc breidt uit met Dreamliners en A330 NEO’s

17 juli 2024 - 08:00 - Marokko

©

Royal Air Maroc is van plan haar vloot uit te breiden met nieuwe Dreamliner- en Airbus A330 NEO-toestellen, in aanloop naar het WK voetbal in 2030 dat Marokko samen met Spanje en Portugal organiseert.

CEO Abdelhamid Addou heeft onlangs bezoeken gebracht aan Boeing in de Verenigde Staten en Airbus in het Franse Toulouse om de voortgang van de bestellingen te controleren en te informeren naar de nieuwste ontwikkelingen in de vliegtuigindustrie.

Lees ook: Royal Air Maroc komt met nieuwe routes én nieuwe vliegtuigen

In Seattle, het hoofdkantoor van Boeing, sprak Addou met leidinggevenden over de levering van tientallen Dreamliners, die voornamelijk worden ingezet voor langeafstandsvluchten. Vervolgens reisde hij door naar Toulouse, waar hij de Airbus-fabriek bezocht waar de A330 NEO’s worden geassembleerd. Dit toestel, met een bredere romp, is eveneens geschikt voor lange afstanden. Het is de eerste keer dat Royal Air Maroc Airbus-vliegtuigen aan haar vloot zal toevoegen.

Lees ook: Royal Air Maroc zakt in wereldtop

De uitbreiding van de vloot maakt deel uit van een nationale strategie om het aantal vliegtuigen in Marokko tegen 2030 te verhogen tot 256. Deze ambitie hangt samen met de verwachte groei van de luchtvaartsector in het land, mede dankzij de ontwikkeling van diverse luchthavens en de verbetering van de verbindingen met het spoor- en wegennetwerk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team