Zoeken

Royal Air Maroc geeft details vrij over nieuwe vloot

9 juni 2024 - 16:30 - Marokko

©

Royal Air Maroc zet een grote stap voorwaarts om aan de groeiende vraag te voldoen. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij gaat 188 nieuwe vliegtuigen kopen van de Europese en Amerikaanse vliegtuigbouwers Airbus en Boeing, en van de Braziliaanse fabrikant Embraer.

Twee derde van de bestelling betreft smalrompvliegtuigen en de rest breedrompvliegtuigen met maximaal 350 stoelen. Daarnaast is Royal Air Maroc ook op zoek naar 30 regionale vliegtuigen. "We bestuderen de aanbiedingen die we vorige maand van de vliegtuigbouwers hebben ontvangen en zullen dan zien wat de levertijden en de voorwaarden zijn die we kunnen krijgen", aldus Abdelhamid Addou, CEO van Royal Air Maroc, in een interview met Bloomberg. Om aan de toenemende vraag te voldoen, zal Royal Air Maroc ook vliegtuigen leasen.

Lees ook: Royal Air Maroc mikt op XXL vloot voor WK 2030

De bestelling is een onderdeel van een ambitieus plan van Royal Air Maroc om haar vloot te moderniseren en uit te breiden. De maatschappij wil van de huidige 52 vliegtuigen naar 200 vliegtuigen in 2037 gaan. Dit zal niet alleen de capaciteit vergroten, maar ook de concurrentiepositie van Royal Air Maroc op de internationale markt versterken.

Lees ook: Royal Air Maroc: minister verklaart hoge ticketprijzen

De groei van het toerisme in Marokko speelt hierbij een belangrijke rol. Vorig jaar bezochten 14,5 miljoen toeristen het koninkrijk, een recordaantal. Marokko verwacht in 2026 ruim 17,5 miljoen toeristen te verwelkomen en 26 miljoen in 2030, wanneer het samen met Spanje en Portugal het WK voetbal organiseert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team