Zoeken

Saïd Senhaji blij met boycot Algerijnse artiesten in Marokko

19 oktober 2024 - 23:50 - Cultuur

©

De Marokkaanse zanger Saïd Senhaji, die de Algerijnse zanger Cheb Bilal vervangt op het Appelforum in Midelt nadat diens concert op 19 oktober werd geannuleerd, pleit voor een nationale voorkeur.

Volgens Saïd Senhaji hebben Marokkaanse artiesten meer recht om deel te nemen aan Marokkaanse artistieke evenementen dan Algerijnse artiesten, omdat Marokkanen niet in Algerije optreden, terwijl Marokko Algerijnse zangers wel verwelkomt. "Het is beter dat we in ons eigen land zingen, omdat we niet in hun land zingen", zei hij in een interview met Madar21.

Lees ook: Onvrede in Marokko: Algerijnse zangers niet meer welkom

Deze week annuleerde het Appelforum in Midelt het concert van de Algerijnse zanger Cheb Bilal, dat oorspronkelijk gepland stond voor 19 oktober, na sterke druk van het Marokkaanse publiek. In een interview in 2016 met de Algerijnse zender Echourouk had hij gezegd dat hij "geen behoefte" had aan de Marokkaanse nationaliteit. Senhaji zegt dat hij de beledigende uitspraken van de zanger over Marokko, zijn nationaliteit en zijn volk niet heeft gevolgd.

"Ik wil ze niet volgen, want het interesseert me niet. Het belangrijkste is dat de Sahara Marokkaans is en dat we geen aandacht besteden aan provocaties", benadrukte de Marokkaanse zanger. "Het Algerijnse volk blijft onze broeder."

Een bron dicht bij de Algerijnse zanger bevestigt dat alle optredens van Cheb Bilal in verschillende Marokkaanse steden voorlopig zijn opgeschort. Volgens deze bron zijn er stappen ondernomen om een persconferentie te organiseren om hem een kans te geven zich te verdedigen.

Lees ook: Cheb Bilal biedt excuses aan na omstreden uitspraken over Marokko (video)

Cheb Bilal heeft intussen in een video op zijn Instagram zijn uitspraken over de Marokkaanse nationaliteit verduidelijkt. Hij verzekerde dat zijn uitspraken niet bedoeld waren om het Marokkaanse volk te beledigen, maar om aan te tonen dat de Marokkaanse nationaliteit hem geen extra voordeel zou opleveren, gezien de warme ontvangst die hij al in Marokko krijgt. De zanger bood zijn excuses aan het Marokkaanse volk aan. "Het is onmogelijk dat mijn vrienden Marokkaans zijn en dat ik hun land beledig", voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team