Zoeken

Onvrede in Marokko: Algerijnse zangers niet meer welkom

18 oktober 2024 - 15:30 - Cultuur

©

Marokkaanse internetgebruikers roepen op tot een boycot van Algerijnse artiesten. Ze eisen dat organisatoren van evenementen en festivals geen Algerijnse artiesten meer uitnodigen. Deze oproep komt voort uit de vijandige acties die Algerije recentelijk tegen Marokko en Marokkanen heeft ondernomen.

De online campagne benadrukt dat Algerijnse zangers niet welkom zijn in Marokko. Organisatoren wordt gevraagd om in plaats daarvan Marokkaanse artiesten te boeken, die volgens de initiatiefnemers al jarenlang worden uitgesloten van evenementen terwijl er veel geld wordt uitgegeven aan buitenlandse artiesten.

Lees ook: Concert afgelast: Cheb Bilal slachtoffer woede van Marokkanen

De oproep tot boycot volgt op het besluit van de organisatoren van het Festival van Midelt om het concert van de Algerijnse zanger Cheb Bilal te annuleren. Hij is vervangen door de Marokkaanse artiest Said Senhaji. De intiatiefnemers wijzen erop dat Algerije Marokkaanse artiesten weert en de grenzen voor hen gesloten houdt. Ze vinden dat Algerijnse zangers dezelfde behandeling moeten krijgen.

Mofid Sebbai, een Marokkaanse producer en artistiek directeur, verklaarde tegenover Hespress dat hij al langer pleit voor minder Algerijnse artiesten in Marokko. Hij vindt dat er sprake moet zijn van wederkerigheid. "Marokko staat bekend om zijn gastvrijheid, maar we moeten nu hetzelfde doen als Algerije", aldus de producer.

Lees ook: Algerijnen woedend op Zina Daoudia

Eerdere boycotcampagnes in Marokko hebben al geleid tot de annulering van concerten van Algerijnse artiesten zoals Amine Babylone en Warda Charlomonti.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team