Zoeken

Scheuren in panden zorgen voor onrust in Tanger

15 september 2024 - 11:20 - Marokko

©

Inwoners van Tanger leven in angst voor een pand dat op instorten staat op het Rodani-plein, ook wel bekend als het Najma-plein. Ondanks waarschuwingen en klachten hebben de lokale autoriteiten nog geen actie ondernomen om de bewoners te beschermen.

Het gebouw, een residentieel pand uit de tijd van het internationale Tanger, vertoont ernstige scheuren, schade en barsten. Ondanks het gevaar blijven de autoriteiten woonvergunningen afgeven aan de bewoners, zonder rekening te houden met de veiligheid. Volgens lokale bronnen zijn de lokale autoriteiten al gewaarschuwd voor het dreigende gevaar, aangezien er soortgelijke gevallen zijn in het centrum van de stad. Maar tot nu toe is er niets gedaan. Erger nog, de gemeente Tanger heeft dit gebouw nog niet opgenomen in de lijst van gebouwen met instortingsgevaar en heeft geen volledige inventarisatie gemaakt van de bouwvallige panden in de stad.

Lees ook: Tragedie in Fez: 5 doden bij instorting huis

Veel van deze gebouwen zijn van historisch belang vanwege hun architectuur en bouwmethode. Het is dringend om deze gebouwen in kaart te brengen en een renovatieprogramma op te zetten, of om ze te slopen als behoud van hun oorspronkelijke staat onmogelijk is. Volgens dezelfde lokale bronnen wijst het negeren van de noodkreten van de bewoners op mogelijke belangenverstrengeling tussen de autoriteiten en de eigenaren van deze gebouwen. Ze zouden wachten tot de panden volledig instorten om ze te kunnen slopen en er vervolgens hoogbouw op te kunnen zetten, waardoor de grond veel meer waard wordt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team