Zoeken

Sofyan Amrabat legt keuze voor Fenerbahçe uit (video)

2 september 2024 - 10:30 - Marokko

©

Sofyan Amrabat, die op huurbasis van Manchester United naar Fenerbahçe is verhuisd, heeft tijdens zijn perspresentatie onthuld dat hij voor de Turkse club heeft gekozen vanwege trainer José Mourinho.

"Het is de ’Special One’... Als Mourinho je wil, is het erg moeilijk om nee te zeggen. Mourinho is een winnaar, ik ben een winnaar. Ik denk dat we samen mooie dingen gaan doen. We zullen tot de laatste seconde vechten om het kampioenschap te winnen", aldus Amrabat. Hij toonde zich verheugd om "zich aan te sluiten bij een prestigieuze club als Fenerbahçe".

Lees ook: Sofyan Amrabat kiest voor Turks avontuur

De Marokkaanse international bedankte "iedereen, het bestuur, de voorzitter en de technisch directeur" van de Turkse club en zei zich bewust te zijn van "de grote verantwoordelijkheid om een team als dit te vertegenwoordigen". Sofyan Amrabat onthulde ook dat "de onderhandelingen met de club ongeveer twee maanden geleden zijn begonnen. Vanaf de eerste dag had ik een goede indruk en een familiegevoel, iets wat moeilijk te vinden is in de voetbalwereld. Ik ben daarom enorm dankbaar."

Naast Mourinho, die hij beschouwt als een "speciale persoon" en die hem "na de wedstrijd tussen Roma en Fiorentina vertelde dat hij met [hem] wilde werken", heeft ook de technisch directeur van Fenerbahçe, Akin Alikaya, "hard gevochten om me te contracteren", voegde de Marokkaanse middenvelder eraan toe. Hij "hoopt het vertrouwen dat de club in mij heeft gesteld waar te maken en succesvol te zijn met het team".

Lees ook: Sofyan Amrabat: sportieve vakantie in zonnige Marrakech (video)

Akin Alikaya bevestigde dit: "We hebben Sofyan maanden geleden ontmoet. Sofyan geloofde in ons en wij in hem. Na deze periode is hij zijn woord niet nagekomen, ook al kreeg hij zeer serieuze aanbiedingen... Hij was de naam die Mourinho wilde voor de nummer 6 positie." Amrabat, die vorig seizoen door Fiorentina aan Manchester United werd uitgeleend, zal bij Fenerbahçe zijn landgenoot Youssef En-Nesyri treffen, die eind juli overkwam van Sevilla FC.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team